صفحه شخصی زینب باران   
 
نام و نام خانوادگی: زینب باران
استان: زنجان - شهرستان: زنجان
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1391/04/23
 روزنوشت ها    
 

 آموزش فاز2 بخش معماری

7



آموزش فاز 2 معماری



مقدمه ای بر فاز 2 معماری

اولین مرحله در طراحی ساختمان داشتن سایت پلان یا موقعیت ساختمان است که در زمان قرارداد پروژه به طراح یا مشاور داده می شود.

مرحله دوم: شامل مطالعات فاز صفر پروژه ,اطلاعات اولیه , اقلیم , خصوصیات و استانداردها و ضوابط مورد نیاز طرح می باشد .

مرحله سوم : طراحی فاز یک بر اساس نتایج حاصل شده از بررسی ها و تجزیه و تحلیل سایت مورد نظر می باشد . این مرحله شامل طراحی پلان , نما و مقطع و محوطه سازی می باشد .

پس از تائید نقشه های فاز یک , برای طراحی سازه و تاسیسات تحویل مهندسین مربوطه داده می شود. پس از تائیدیه نهایی نقشه های معماری , سازه و تاسیسات مرحله نهایی , طراحی نقشه های اجرایی پس از انطباق نقشه های سازه و تاسیسات با نقشه های معماری می باشد.


نقشه های اجرائی شامل موارد ذیل می باشند:

- جدول نازک کاری

- بزرگ نمایی و جزئیات دستگاه پله و رامپ

- بزرگ نمایی و جزئیات سرویس های بهداشتی

- تیپ بندی درب و پنجره

- پلان بام

- پلان محوطه سازی

- پلان کف سازی

- بزرگ نمائی قسمتهایی از برش ساختمان


ناگفته نماند که تعداد شیت و اجزاء فاز دوم تماماًًًً بستگی به طراحی فاز یک میباشد.


نکات طراحی پارکینگ در معماری

پارکینگ:

حداقل دهانه یک پارکینگ 2.5 متر

حداقل دهانه دو پارکینگ کنار هم 4.5 متر

حداقل دهانه سه پارکینگ کنار هم 7 متر

طول مورد نیاز جهت پارکینگ 5 متر

حداقل فضای یک پارکینگ 2.5*5 متر

حداقل عرض در ورودی پارکینگ 3 متر

عرض رمپ یکطرفه 3 متر و دوطرفه 6 متر

عرض رمپ قوسی یکطرفه 3.65 متر و دوطرفه 7 متر

شعاع گردش یا طول مورد نظر جهت مانور 5 متر

شعاع داخلی مسیر گردش در کلیه پارکینگها 4.57 متر

شیب رمپ پارکینگ 15 درصد

واحد مسکونی کوچکتر از 150 متر یک پارکینگ

150 تا 200 متر 1.5 پارکینگ

بیش از 200 متر دو پارکینگ

هر واحد بالای 100 متر در طبقه اول و دوم به یک پارکینگ نیاز دارد.

همچنین درصورتی که تعداد واحد فرد باشد یک واحد از پارکینگ معاف است.


ارتفاع

حداکثر ارتفاع مفید واحد مسکونی 2.90 متر

حداکثر ارتفاع پارکینگ 2.20 متر

حداکثر ارتفاع مفید پیلوت 2.40 متر

حداکثر ارتفاع زیرزمین 2.20 متر

حداکثر ارتفاع مفید واحد تجاری 4.50 متر

حداقل ارتفاع مفید ورودی پارکینگ 1.80 متر

ارتفاع مفید خرپشته 2.20 متر

ارتفاع نورگیری در زیرزمین حداکثر ۰.۹ متر


ابعاد

حداقل سطح پنجره نباید از یک پنجم سطح فضا کمتر باشد.

حداقل عرض حیات خلوت اگر سرتاسری باشد 2 متر و اگر سرتاسری نباشد 3 متر

احداث پیش آمدگی یا بالکن در گذر 12 تا 20 متر > 80 سانتی متر و در گذر بالای 20 متر > 120 سانتی متر مجاز است.

حداقل ارتفای این پیش آمدگی از زیر آن تا روی خیابان 3.50 متر

حداقل عرض آشپزخانه و اتاق خواب 2.50 متر - نشیمن 3.00 متر - پاگرد 1.20 متر
نورگیری آشپزخانه و پذیرایی از یک پنجره به شرطی که طول نورگیری کمتر از 8 متر باشد مجاز است.

ابعاد نورگیر برای اتاق خواب و پذیرایی 3*4 متر و برای آشپزخانه 2*3 متر می باشد.

ابعاد مفید آسانسور 2*1.60 متر

حداقل ارتفاع چاله آسانسور 1.50 متر

- تأمین پارکینگ در مازاد فضای باز جزء زیربنا محسوب نمی گردد و به شرط آنکه مانور اتومبیل تامین باشد در مازاد فضای باز به ازای هر پانزده متر مربع یک واحد پارکنیگ قابل تامین است.

- رامپ پارکینگ در فضای باز ساختمان جزء زیربنا محسوب نخواهد شد.

- از هر خیابان فقط یک راه ورودی پارکنیگ مجاز خواهد بود، مگر اینکه طول بر زمین 20 متر و بیشتر باشد که در این صورت می توان از دو درب ورودی پارکینگ استفاده نمود.

- حداکثر ارتفاع تمام شده پیلوت تا 40/2 متر به شرط استفاده جهت پارکینگ بلامانع است و در صورتی که زیرزمین احداث نگردد ارتفاع اولیه تا 60/2 متر به شرط اینکه سطح فونداسیون تا 60 سانتیمتر پایینتر از گذر باشد بلامانع است.

- در صورتی که پروانه ساختمانی جهت احداث پیلوت و زیرزمین تواما صادر شود، ارتفاع تمام شده پیلوت تا 40/2 متر بلامانع بوده و در این حالت به جهت لوله کشی ها مورد لزوم ارتفاع اولیه زیرزمین به شرط استفاده براساس پروانه تا 3متر و ارتفاع تمام شده 60/2 متر بلامانع است.

- فاصله داخل به داخل ستونها جهت پارک دو اتومبیل حداقل 50/4 متر با مانور اصلی 5 متر (محور تا محور ستون) بلامانع است.

- پیش بینی راه ورودی پارکینگ رامپ از قسمت فضای آزاد ساختمانی بلامانع بوده و لیکن درهرحال راه ورودی جزء فضای پارکینگ ساختمان نخواهد بود.

- اجرای شیب مثبت جهت رامپ پارکینگ با رعایت ضوابط نورگیری زیرزمین و سایر مقررات بلامانع است.

- پارکینگ های مورد نیاز ساختمانها فقط در پیلوت، زیرزمین و مازاد فضای باز قابل تامین بوده و استفاده از فضای باز غیرمازاد جهت این منظور ممنوع می باشد.

- پیش بینی دو واحد پارکینگ از مجموع پارکینگهای مورد نیاز پشت سر هم بلامانع است.(صرفا در پارکینگ های مسکونی)

- عرض راه عبوری حداقل 3متر پیش بینی گردد.

- ارتفاع پارکینگ های بیش از 1000 متر مربع یا بیش از 25 واحد می تواند تا 3 متر پیش بینی شود.

- از نظر مقررات عمومی پارکینگ به لحاظ ابعاد(عمق، دهنه خالص محلهای پارک بر حسب زاویه) عرض خالص دسترسیها، حداقل شعاع، شعاع گردش رامپ ها در رابطه با ابعاد وسائل نقلیه استفاده کننده، استاندارهای بین المللی ملاک عمل می باشد.

- حداکثر شیب رامپ 15% خواهد بود.

- (زیرزمین پارکینگ) باید دارای دسترسی مستقیم به طبقات باشد، (پله، آسانسور)

- شعاع گردش رامپ 50/6 متر می باشد.(شعاع قوس از آکس رامپ)

- چنانچه مساحت سطح پارکینگ بیش از 1000 متر مربع می باشد، رامپ ورودی رفت و برگشت جداگانه مورد نیاز است و یا عرض رامپ باید حداقل 5 متر باشد.

- حداقل عرض مفید برای یک واحد پارکینگ 50/2 متر و برای دو واحد پراکینگ 50/4 متر بطور مفید قابل قبول می باشد، و برای مانور اتومبیل آکس به آکس ستونها حداقل 5 متر با عرض مفید 50/4 متر لازم است.

- برای پارکینگ معلول حداقل عرض مفید 50/3 متر مورد نیاز است.

- برای کلیه موارد فوق طول ایست اتومبیل 5 متر قابل قبول است.

- ضوابط عرض خالص رامپ دسترسی اتومبیل به طبقات پارکینگ، برحسب اینکه تعداد اتومبیل استفاده کننده، کمتر از 25 واحد باشد 50/3 متر و بیشتر از 25 واحد، حداقل 5 متر لازم می باشد، مگر دو راه ورود و خروج هر یک به عرض 50/3 متر پیش بینی شود.

- تغییر نوع استفاده پارکینگ ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی مقدور نمی باشد.

مرحله بعدی از فاز دو معماری که معمولاً بعد از SECTION میباشد WALLSECTION است

WALLSECTION یا به عبارتی دیگر بزرگ نمایی قسمت هایی از مقطع, را زمانی انجام می دهیم که احتیاج به نشان دادن جزئیات بیشتر , دقیق تر و معرفی مواد و مصالح مصرفی (MATERIAL) از بخشهای مختلفSECTION نیاز داریم که معمولاً در تمامی پروژه های فاز دو معماری به تعدادی WALLSECTION احتیاج پیدا خواهیم کرد.

بعد از مقدمه ای که در مورد WALLSECTION گفته شد به سراغ نحوه اجرای آن میرویم. برای مرحله اول قسمت هایی که می خواهیم بزرگ نمایی بشوند را با یک محیط بسته جدا می کنیم (rectangle). وقتی محیط مورد نظر مشخص شد آنرا از بقیه قسمت های SETION جدا می کنیم . سعی کنید از جاههایی WALLSECTION را جدا کنید که نسبت به قسمت های دیگر مهمتر و دارای جزئیات بیشتر باشد.

مرحله 2 : در این مرحله نوبت به اندازه گذاری عمودی از کناره های محیط WALLSECTIONمیرسد از داخل محیط هم در صورت لزوم می توانید اندازه گذاری کنید.

مرحله 3 : معرفی مواد و مصالح بکار رفته شده در WALLSECTION است که اصولاً به شیوه های مختلفی اینکار را انجام می دهند که خودمان با این روش که در ادامه برایتان توضیح می دهم خیلی کار کرده ایم . برای معرفی مصالح از خطوطی که از درون WALLSECTION بیرون می آوریم استفاده می کنیم , فرق این کار با نمونه های دیگر این است که اسم مصالح را مستقیماً روی خطوط معرفی نمی گذاریم , این کار باعث خلوت شدن محیط WALLSECTION می شود . به تعداد مصالح بکار رفته شده از شماره یک شروع به معرفی کردن می نمائیم بعد از اتمام لیست مصالح , شماره مصالح مورد نظر را روی خطوطی که قبلاً بیرون آورده بودیم , می گذاریم . توجه داشته باشید که نظم در چیدمان خطوط معرفی و اندازه گذاری از شلوغی بیش از حد و گیج کننده کردن محیط نقشه جلوگیری می کند.

مرحله 4 : در این مرحله پایانی هم کدهای ارتفاعی مورد نیاز را می گذاریم و شماره نقشه ای که این WALLSECTION از آن بیرون آمده را می گذاریم.(REF:000)

مقطع از جمله آیتم هایی است که می توان با آن به مقایسه معماری و سازه پرداخت و قبل از فاز دو کردن یک مقطع تمامی آکس ها، کدهای ارتفاعی، دیوارهای برشی، فونداسیون، درز انقطاع وانبساط، دستگاه پله و داکتها را با سازه و معماری و تاسیسات باید چک کرد که اشکالات کار مشخص شود.

بعد از کنتر ل آیتم های بالا و اطمینان از هماهنگی بین نقشه های ذکر شده شروع به فاز دو کردن یک مقطع فاز یک می نمایم مرحله به مرحله برای شما توضیح می دهم.

1-انتقال دادن آکس های پلان روی برش ( فقط قسمتی که خط برش از آن رد شده است).

2-انتقال دادن فونداسیون و شناژ روی مقطع (قبل از انتقال آن ها باید کدهای ارتفاعی روی فونداسیون را از نقشه های سازه به دست آورد).

3-انتقال دادن تیرهای سازه به روی مقطع برای اینکار هم باید خط برش را از روی پلان معماری به روی پلان تیرریزی سازه انتقال داد تا تیرهای اصلی و فرعی برش خورده مشخص شوند.

4-بعد از اتمام مراحل بالا اول از همه شروع می کنیم از کف طبقه همکف یا زیرزمین کف سازی را طبق جدول نازک کاری انجام می دهیم تا به آخرین طبقه برسیم.

5-بعد از اتمام کف سازی نوبت به نازک کاری دیوارهایی که خط برش از آن ها گذشته است می رسد که باز هم با توجه به جدول ،آنها را انجام می دهیم.

6-در این مرحله نوبت به دستگاه پله و جاگذاری سقف کاذب می رسد. برای جاگذاری سقف کاذب اول از هر چیز احتیاج به دتایل آن نوع خاص از سقف کاذب داریم که در ایران استفاده می شود مثل سقف کاذب با رابیتس، سقف کاذب کلاف، سقف کاذب دامپا، سقف کاذب p.v.c و ... که در پایان مطلب نمونه ای از این نوع سقف را برایتان می گذاریم. بعد از دتایل و نحوه اجرای آن نوع به خصوص از سقف کاذب درون مقطع جاسازی می کنیم.

7-بعد از سقف کاذب نوبت به فاز دو کردن دستگاه پله می رسد که از اهمیت زیادی در مقطع برخوردار است برای این کار اول از هر کاری با نقشه های سازه مقایسه می کنیم و قسمت سازه ای آن را از نقشه های سازه انتقال می دهیم. بعد از آن نوبت به نازک کاری از روی کد تمام شده معماری است. نمونه ای از فاز دو دستگاه پله با نرده تمام فلزی را برای بهتر فهمیدن مطلب می گذارم.

8-مرحله بعدی جاگذاری درها و پنجره هایی که به صورت نما یا برش دیده می شوند که طبق تیپ بندی انجام می شود و همینطور احتیاج به کد تیپ بندی آن نوع خاص از درب یا پنجره خواهیم داشت. همان طور که در مطالب قبلی برایتان دو نمونه از برش پنجره و درب را گذاشته بودم در این جا هم نمونه برش خورده یک نمونه از درب p.v.c را برایتان می گذارم که طراحی و اجرایی آن هم کار آقای زنگی آبادی هستش.

نکته۱: برای داشتن جزئیات دقیق نوع درب یا پنجره احتیاج به جزئیات کارخانه تولید کننده آن محصول دارید که با مراجعه به سایت مخصوص یا نمایندگی های آن ها این جزئیات را دریافت نمائید. بعد از به دست آوردن درب و پنجره طبق تیپ بندی نوبت به جاگذاری آن ها درون مقطع می رسد که بسته به نوع و اجرای آن با نازک کاری انجام و نصب می نمایم.

نکته۲: توجه داشته باشید که کل مبحث فاز دو برش ساختمان که گفته شد یک سری موارد کلی از فاز دو بود،که شما قطعاً با جزئیات خاص دیگری روبرو خواهید شد که نیاز به تجربه اجرایی کردن آن جزئیات را خواهید داشت.

9- در مرحله پایانی فاز دو مقطع به کدهای ارتفاعی نیاز داریم که تماماً از روی کدهای معماری و با احتساب کف سازی درج خواهیم کرد.

مرحله دوم در فاز دو معماری , تبدیل پلان فاز یک به پلان فاز دو است که بترتیب زیر عمل می کنیم:

1) لایه بندی برای تمامی اجزاء و متریال استفاده شده در پلان فاز دو معماری الزامی است .

2) مطابقت دادن آکسهای معماری با آکسهای سازه .

3) انتقال دادن ستونهای سازه روی نقشه های معماری .

4) جا به جا کردن دیوارهایی که با ستون گذاری تناقض دارند به شرط آنکه به معماری از لحاظ طراحی و عملکرد فضا های مورد نیاز و به سازه از لحاظ بار گذاری لطمه ای وارد نکند . باید توجه داشت که اگر دیوارهای ساختمان از جنس خاصی باشند مثل دیوارهای 2 جداره , حتمأ درون دیواهای پلان جاگذاری شوند.

5) نازک کاری در پلان با توجه به مشخصات جدول نازک کاری هر فضا شروع می گردد. ترسیم کلیه خطوط نازک کاری اعم از کاشی , سنگ , اندود و... روی پلان با رعایت ضخامت آنها مطابق با متریال پیشنهادی که هرچه گویا تر باشد , اشکالات فاز یک شفاف تر و ارائه فاز دو کامل تر می گردد.

6) نوع Hatch مطابق با استانداردهای بین المللی و مقیاس آنها بسته به سلیقه شخصی و گرافیک کار دارد.

7) جاگذاری درب و پنجره با جزئیات اجرایی درون پلان با توجه به تیپ بندی . در این مرحله هم باید توجه داشته باشید که با وجود نازک کاری در پلان درب و پنجره دقیقأ در محل خود نصب شود و اتصال نازک کاری به آنها مطابق روش اجرایی باشد.

8) جا گذاری اجزاء های دیگر مثل , کمد آسانسور , انواع بالابر و یا جزئیات خاص مطابق با پیشنهاد شما و نمونه موجود در بازار با توجه به تائید کارفرما در نقشه ها استفاده گردد.

9) یکی دیگر از مراحل فاز دو تکمیل پلانها , گذاشتن کد ارتفاعی و مشخصه تیپ بندی درب و پنجره و O.K.B در نقشه ها الزامی می باشد.

10)آخرین مرحله, اندازه گذاری(Dimension) در پلان می باشد و از موارد مهم و حائز اهمیت در فاز دو است و به دو دسته خارجی و داخلی تقسیم می شود :

1. اندازه گذاری خارجی ساختمان معمولأ به چهار ردیف احتیاج دارد که ردیف اول مختص Dim سفت کاری , ردیف دوم مختص Dim شکستها ساختمان ردیف سوم مختص اندازه کلی ساختمانردیف چهارم مختص آکس بندی می باشد .

نکته 1: اندازه گذاریها در مقاطع و Wallsection و همچنین در Detail اجباری می باشد زیرا تنها جایی است که ضخامت مصالح و متریالها نشان داده می شوند.

نکته 2: تمامی اندازه گذاری ها در پلان از روی سفت کاری باید زده شوند (به جزء کف سازی های داخلی که از روی نازک کاری گرفته می شود ).

2. اندازه گذاری داخلی باید طوری باشد که هیچ دیوار یا فضایی بدون اندازه گذاری نباشد . اندازه گذاری ها باید دقیق و در عین حال نباید باعث شلوغی بیش از حد پلان شود . اندازه گذاری ها باید از محل باز شوها بگذرند . اندازه گذاری روی قوسها احتیاج به مشخص کردن مرکز آن قوس در پلان دارد .

نقل قول از : http://forum.irdoc.net/thread29132.html

یکشنبه 15 دی 1392 ساعت 07:11  
 نظرات    
 
هاشم کالیفرنیا 04:07 سه شنبه 17 دی 1392
0
 هاشم کالیفرنیا
مغسی مادام.
حمید علی نژاد 07:20 سه شنبه 17 دی 1392
0
 حمید علی نژاد
سلام. ممنون میشم به صورت کارگاهی و عملی آ موزش بدبد.
مائده علیشاهی 12:17 سه شنبه 17 دی 1392
0
 مائده علیشاهی
تشکر