صفحه شخصی زینب باران   
 
نام و نام خانوادگی: زینب باران
استان: زنجان - شهرستان: زنجان
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1391/04/23
 روزنوشت ها    
 

 محاسبه عمق گودبرداری بخش عمران

9


محاسبه عمق گودبرداری

برای اینکه کار اجرای یک ساختمان شروع بشه اولین مرحله اجرای گودبرداری امروز میخوام برای شما دانشجویان عزیز که در آینده از مهندسین ناظر یا پیمانکار خواهید شد نحوه محاسبه عمق گودبرداری لازم رو توضیح بدم.


اول باید روی نقشه نگاه کنید و عمق (ضخامت) شالوده رو یادداشت کنید بعد ببینید روی نقشه(معمولا در قسمت ستونها) اختلاف ارتفاع بین روی صفحه ستون و تراز طبقه همکف چقدره (به این اختلاف " ارتفاع کف سازی" گفته میشه که معمولا حدود 30 الی 40 سانتیمتره ..یکی از کاربردهای کف سازی برای انتقال لوله فاضلاب اصلی با شیب از این ناحیه است.


خوب حالا عمق گودبرداری لازم رو به این طریق بدست بیارین:

عمق گودبرداری لازم = ضخامت شالوده +10 سانتیمتر (بتن مگر) +ضخامت کف سازی


** اگر ساختمان دارای زیرزمین باشد باید عمق زیرزمین هم اضافه شود.

اما همین کافی نیست شما باید به عنوان ناظر در روز گودبرداری حضور داشته باشین و بعد از کندن این عمق لازم توسط بیل مکانیکی زمین رو در اون عمق تست کنید.


به این ترتیب که به یک کارگر بگویید با بیل و با فشار پا سعی کند زمین کف گود را بکند اگر کارگر نتوانست این کار را انجام دهد یعنی زمین مناسب است اما اگر زمین با این روش کنده شد (یعنی مقاومت زمین کافی نیست و پا بیلی است) باید عمق گودبرداری را افزایش دهید تا به زمین با مقاومت کافی برسید و این اضافه گودبرداری را با سنگ چینی (سنگ لاشه+ملات ماسه سیمان) پر کنید.

http://omidi2010.blogsky.com/1389/04/28/post-142/

سه شنبه 17 دی 1392 ساعت 07:30  
 نظرات    
 
محمدعلی بهدل 16:34 سه شنبه 17 دی 1392
1
 محمدعلی بهدل
سلام خانم مهندس مطالب جالبی بود اما زیاد عاقلانه نیست خوب منطقه ای که من در ان هستم بیشتر جاهاش با بیل قابل کند نست به نظرتون یعنی بدون گود میشه شناژ بست روش نمیشه که اول باید به خاک بکر یا همان دست نخورد برسیم درست مهندس
مهرداد چگینی 08:49 چهارشنبه 18 دی 1392
1
 مهرداد چگینی
باسلام البته که دربهترین خاکها هم جدای ازبحث نشست خاک دستی حداقل باید 50 سانتیمتر پی کنی نمود چراکه شالوده ساختمان باید به نحوی با زمین درگیری کافی بمنظور حرکت رفت وبرگشت زلزله راداشته باشد والا که با اولین تکان ساختمان الک میشه ...
علی اخوان مهدوی 08:12 پنجشنبه 19 دی 1392
1
 علی اخوان مهدوی
برای بدست آوردن حداقل عمق پی کنی این3 گزینه باید کنترل شود:
1-عمق خاک نباتی
2- دست خوردگی خاک
3-عمق یخبندان
زینب باران 09:21 پنجشنبه 19 دی 1392
0
 زینب باران
با سلام و سپاس از دوستان ارجمند.
جناب مهندس بهدل با نظر جنابعالی نیز موافق می باشم. مطلب فوق یکی از n روشی است که در بین برخی از مهندسان دنیا روتین گردیده و می دانیم محاسبات و قضاوت اصولی در باب سازه وابسته به شرایط و امکانات و بسیاری از عوامل کلیدی می باشد که موجبات پیشرفت مباحث مهندسی را فراهم می نمایند، همانند درس هایی که از اساتید حاضر در همیاری زلزله بم گرفتیم.
زینب باران 09:52 پنجشنبه 19 دی 1392
1
 زینب باران
با سلام و سپاس از جناب مهندس چگینی.
نگاهی جامع به اصول و مقررات و نیز تجربیات بزرگان ثابت نموده که حتی اکثر خرابی ها ناشی از گسیختگی خاک زیر فونداسیون می باشد.. که لازمه ی پیشگیری از وقوع احتمالات،
اجرا باید به طور کاملا فنی و دقیق روی زمین با مقاومت کافی و کنترل شده، باخاک کاملا متراکم و دارای دانه بندی و جنس مطلوب باشد، تا احیانا مسئله نشست و لغزش در پی رخ ندهد.
در پیش گرفتن مسیر رعایت قوانین و مقررات و بندهای آئین نامه های اجرایی به یک جا ختم می شود و آن جایی است که با ساخت سازه های مقاوم در برابر زمین لرزه و سایر نیروهای خارجی و داخلی وارد بر ساختمان ها، تلفات و خسارات جانی و مالی، تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا خواهند کرد...، امید آن داریم که چنین شود و یا برتر از آن این که امید این داریم که چنین بیندیشیم، بیاموزیم و بنا کنیم.
پیروز باشید
زینب باران 17:32 آدینه 20 دی 1392
0
 زینب باران
سپاس از نظرات ارزشمند دوستان ارجمند و نکات ارزشمند جناب مهندس مهدوی. پیروز و پایدار باشید
هاشم کالیفرنیا 23:49 آدینه 20 دی 1392
1
 هاشم کالیفرنیا
به این ترتیب که به یک کارگر بگویید با بیل و با فشار پا سعی کند زمین کف گود را بکند اگر کارگر نتوانست یا توانست... این اشتباه محضه. چه معنی میده کارگر این کارو انجام بده. خیلی مردی؟ خودت این کارو انجام بده. البته منظورم شما نیستی مهندس جان. خطاب خودم و کلیۀ مهندساست. چرا باید این کارو عار بدونیم و بدیم کارگر انجام بده؟ مهندس واقعی این قبیل کارو خودش انجام میده. بدون هیچ بی کلاسی و عار. همین کارو و خیلی کارای این چنینی رو تمامی اونایی که رفتن به کشورای پیشرفته مثل کانادا حتما دیدن خود مهندس انجام میده. باور کنید. البته گفتم که فقط گفته باشم. پس خواهشا هیشکی به دل نگیره. بازم ممنونم.
افشین پورمحمد 12:40 شنبه 21 دی 1392
0
 افشین پورمحمد
کالیفرنیا؟ اسم واقعیته؟
رضا امینی 11:51 چهارشنبه 2 بهمن 1392
1
 رضا امینی
مهندس ناظر پس از گودبرداری نسبت به ارزیابی اولیه از مقاومت زمین اقدام می کند. در صورتی که مقاومت زمین کمتر از میزان مقاومت درج شده در دفترچه طراحی باشد نیاز به آزمایش خاک و مطالعات ژئوتکنیک دارد. لازم به ذکر است بر اساس مبحث7 مقررات ملی ساختمان چاپ 1392 هر ساختمانی نیاز به مطالعات ژئوتکنیک و مکانیک خاک مگر آنکه تعداد سقف آن کمتر از 5 عدد باشد و گودبرداری کمتر از 2 متر بوده و همچنین خاک محل مسئله دار نبوده و از نوع خاک دستی هم نباشد.
علی اخوان مهدوی 09:51 پنجشنبه 3 بهمن 1392
2
 علی اخوان مهدوی
-ارزیابی اولیه باید قبل از گود برداری صورت گیرد.چرا که خود پایداری گود از موارد مشکل ساز می باشد.اینکه اول گود برداری رو انجام بدیم و سپس خاک رو ارزیابی کنیم کار معمارهای قدیمیه.یک مهندس یا یک متخصص فرقش با فرد عادی اینه که با مستندات علمی میتونه مثل یک شطرنجباز ماهر چندین حرکت بعد رو پیش بینی کنه ومشکلات رو قبل از وقوعش ببینه وبراش چاره کنه.
اگه گودبرداری انجام بشه وخاک مسئله دار باشه شما برای پایدار نگه داشتنش فرصت زیادی نخواهید داشت.لذا خودتون رو در شرایط پر استرس پس از گود برداری غیر ایمن قرار ندید.لذا اگه بررسی های اولیه نشون میده خاکتون مسئله داره همه امکانات طراحی ونظارت واجرا رو قبل از گودبرداری بسیج کنید.(طرح پایدار سازی گود توسط طراح با مشاور ژئوتکنیک آماده شده باشه،تجهیزات متناسب با نوع کار تهیه وپای کار بیاد،گودبرداری وایمن سازی به صورت گام به گام تا عمق خاکبرداری نهائی به صورت کنترل شده صورت بگیره)
ارزیابی اولیه هم کار مشکلی نیست. میتونید یک چاه دستی حفاری کنید و از خاکی که توسط مقنی بیرون آورده شده جنس لایه های خاک رو تشخیص بدید و...اگه بتونید این چاه رو دقیقاً در محل چاه فاضلاب ساختمان در حال احداث حفر کنید در هزینه ها هم صرفه جویی کردید.
امیر یاشار فیلا 11:34 آدینه 4 بهمن 1392
1
 امیر یاشار فیلا

با این که رشته‌ی من نقشه‌برداری است و شاید به اندازه‌ی مهندسانِ سازه با این موضوع برخورد نداشته باشم، از دیدگاه‌های درج‌شده‌ی همه‌ی دوستان بسیار بهره بردم.
از همه‌ی همکاران ارجمند سپاس‌گزارم؛
و به‌ویژه از آقای مهندس اخوان مهدوی بابت توضیحاتِ سرراست و آموزنده‌شان تشکر می‌کنم.