صفحه شخصی زینب باران   
 
نام و نام خانوادگی: زینب باران
استان: زنجان - شهرستان: زنجان
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1391/04/23
 روزنوشت ها    
 

 درز انبساط و انقطاع چیست؟ بخش عمران

11

درز انبساط و انقطاع چیست؟

درز انبساط:

برای جلوگیری از خرابیهای ناشی از انبساط و انقباض ساختمان بر اثر تغییر درجه حرارت محیط خارج یا جلوگیری از انتقال بار ساختمان قدیمی مجاور به ساختمانی که جدید احداث می شود ، همچنین در مواردی که ساختمان بزرگ است و از چند بلوک متصل به هم تشکیل می شود ، باید به کار بردن درز انبساط در محل مناسب پیش بینی شود . حداقل فاصله ای از ساختمان با اجزای ساختمانی که باید در آن درز انبساط پیش بینی شود ، به نوع ساختمان ، تعداد طبقات ، مصالح مصرفی و آب و هوای محل احداث بستگی دارد ؛ بنابراین باید با مطالعه کافی محل اندازه آن را مهندس طراح تعیین کند. در کلیه ساختمانهای فلزی که طول آنها بیشتر از ۵۰ متر باشد ، باید در طول ساختمان درز انبساط پیش بینی کرد .

این طول مربوط به ساختمانهای فلزی و بدون پوشش محافظ است که نباید از ۵۰ متر و یا در ساختمانهایی با پوشش محافظ و در حالات خاص نباید از یکصد متر تجاوز کند. برای پوشاندن و پر کردن فواصل درز انبساط از مواردی استفاده می کنند که قابلیت ارتجاعی داشته باشد . باید دقت شود که فاصله درز انبساط به هیچ وجه با مصالح بنایی یا ملات پر نگردد. اگر در هنگام استقرار اسکلت فلزی ، ستونهایی که در مجاورت یک درز انبساط قرار دارند ، به طور موقت به وسیله قطعات فلزی متصل شده اند ، پس از استقرار ، باید این اتصالات بریده شوند تا ساختمان در محل درز انبساط به کلی از قسمت مجاور خود جدا باشد.

درز انقطاع:

برای جلوگیری از خسارت و کاهش خرابی ناشی از ضزبه ساختمانهای مجاور به یکدیگر ، بویژه در زمان وقوع زلزله ، ساختمانهایی که دارای ارتفاع بیش از ۱۲ متر یا دارای بیش از ۴ طبقه هستند ، باید به وسیله درز انقطاع از ساختمانهای مجاور جدا شوند ؛ همچنین حداقل درز انقطاع در تراز هر طبقه برابر ۱۰۰/۱ ارتفاع آن تراز از روی شالوده است . این فاصله را می توان در محلهای لازم با مصالح کم مقاومت که در هنگام زلزله در اثر برخورد دو ساختمان به آسانی مصالح مزبور خرد می شوند ، پر کرد.

منبع: www.civilica.ir

دوشنبه 28 بهمن 1392 ساعت 16:24  
 نظرات    
 
a a 20:42 دوشنبه 28 بهمن 1392
1
 a a
تشکر خانم مهندس
زینب باران 08:54 سه شنبه 29 بهمن 1392
0
 زینب باران
سپاس جناب مهندس حیدری و تشکر از دیگر دوستان ارجمندم @};-
سیروان امینی 10:14 شنبه 3 اسفند 1392
1
 سیروان امینی
ممنون واقعا مفید بود فقط باید اصلاح کنم که درز انبساط و انقطاع در شرایط زیر قابل اجراست
.اتصال دو ساختمان غیر هم سازه(سازه بتنی و فلزی)
اتصال دو ساختمان غیر هم ارتفاع که اندازه درز باید 1/100 ارتفاع ساختمان بلندتر باشد
اتصال دو ساختمان با سطح پی نا همتراز (کف یکی از آنها در پایین تر یا بالاتر از قسمت دوم باشد)
اتصال دو ساختمان عمود بر هم مانند ساختمان های L شکل
و در ساختمانی که یک اندازه و یک ارتفاع و یک نوع سازه دارد اما طول آن بیشتر از 28 متر شود باید درز اجرا شود
زینب باران 21:39 شنبه 3 اسفند 1392
0
 زینب باران
سپاس از توجه ارزشمند مهندس امینی.
روزنوشت فوق با ذکر منبع درج گردیده و در راستای تکمیل موارد مذکور و نکات ارزشمند جنابعالی مطالعه آیین نامه 2800 و مباحث مقررات ملی به دوستان توصیه می گردد.